divendres, 1 d’abril del 2011

Assemblea I (amb vídeo inclòs)

Comencem el bloc parlant del que més coneixem: de CONFAVC. Privilegis de qui l'edita.



Dissabte passat la CONFAVC va celebrar, per dir-ho d'alguna manera, la seva assemblea anual. Tothom coneix l'actual context social de crisi i les conseqüències que estem patint als barris, que és on s'organitza el moviment veïnal. I si a algú que no hagués presenciat l'assemblea se li demanés quins temes creu que es van tractar, es probable que  esmentés l'impacte de la crisi als barris.

Com enfrontarà la crisi el moviment veïnal? De quin pla de treball s'ha dotat pel proper any?



Inclou mobilitzacions contra l'atur? I en favor del sistema públic de pensions? Es va donar un debat viu i interessant sobre aquestes qüestions? Es va parlar de cercar aliances amb altres moviments socials? Hi haurà una resposta a la retallada de la sanitat pública? I més enllà de mobilitzar-se, quins projectes es varen aprovar? Les associacions veïnals tindran eines per desenvolupar la seva tasca? Es va discutir el model d'intervenció davant la violència contra les dones? Quina posició es va adoptar en matèria de medi ambient? I de mobilitat? Es va argumentar en defensa del transport públic de qualitat? I sobre la crisi energètica? S'apostarà per projectes d'energies renovables als barris? I respecte la immigració? Com es fomentarà la convivencia i la solidaritat als barris? Es va aprofundir en el problema social de l'accés a l'habitatge? I, tant d'habitatge com de consum o treball, es va debatre l'aposta pel cooperativisme? Quin model de cooperativisme defensarà el moviment veïnal? Quins debats es van donar? Quins van quedar pendents per falta de temps?

Què va decidir fer, en mig de la crisi més greu des de la postguerra, el moviment veïnal de Catalunya reunit en assemblea? De què van parlar les entitats sòcies de CONFAVC?

Doncs així, en general, dels comptes de l'entitat de l'exercici 2010; i en concret, de la partida de personal. Val a dir que estem parlant d'uns comptes auditats, presentats amb claredat i sense cap forat estrany per algú que hagi marxat al Carib amb la butxaca plena. Uns comptes normals, vaja.

I això des de mig matí fins al vespre; que fou el temps que va passar entre dues votacions. La primera per tombar-los, i la segona per aprovar-los. I entre mig, un atac constant a l'equip tècnic, amb l'excepció de dues o tres intervencions. Pensareu que potser tenen motius, o fins i tot raons, per actuar d'aquesta manera. Ja aprofundirem en el proper post, de moment us deixem un vídeo.

Davant de la situació, vam demanar la paraula i, molt gentilment, la taula ens la va donar. Aquesta va ser la nostra intervenció. Creiem que suau, conciliadora... potser massa defensiva, però en mig del bombardeig és el que vam saber fer, però ja anem aprenent.

6 comentaris:

  1. Qué cabrones!!!!!!!!!!!!!!!!!!. No me lo puedo creer, queréis decir que esa gente no se entera?, con razón dicen por ahí, que lo mejor es cerrarlas.

    Ala, venga a currar, antes de que os apliquen las medidas de la crisis. Igual para esto si que se están al loro.

    ResponElimina
  2. La verdad es que cuesta creer y mucho lo que contáis. Ante mi perplejidad, he ido a consultar la página web de esa organización y bueno, me ha sorprendido por dos cosas, la primera porque debe ser la única que no anuncia ni cuenta cosas de su propia asamblea y la segunda que parece un recull de prensa de noticias "friquis". Pero bueno buscando entre esas noticias, he encontrado la siguiente, que reproduzco literalmente:
    L’assemblea de les AV de Catalunya aprova dues resolucions contra les retallades socials i la xenofòbia.
    Entonces de qué estáis o están hablando?, eso que es un invento reivindicativo vuestro o una doble moral de los delegados a la asamblea, que por otro lado es la organización que históricamente dicen que son lo más de lo más. O es com aquel chiste viejo y malo que se hacía cuando había comunistas que socializaban todo, pero............ "ojo que la bicicleta es mía"
    No entiendo nada, quizás sea mejor no entenderlo, pero en cualquier caso está claro que se han quedado en la clandestinidad.

    ResponElimina
  3. He escuchado con atención el vídeo y al final se corta rápido, intuyo que no hubo aplausos ni muestras de apoyo después de vuestra intervención lo que quiere decir que la asamblea está de acuerdo en que os puteen y que el personal sea considerado como una cosa rara y cara, igual estoy equivocado, pero lo habríais comentado. Por cierto una pregunta, sois mileuristas o tenéis sueldos muy por encima de la media laboral.
    Soy un anónimo, pero me gustaría que en otro artículo pudiérais decir como véis el futuro de esta Confederación, el vuestro ya me lo imagino, cuando los trabajadores topan con patronal incapaz, inoperante y CLASISTA, el futuro es NULO.
    Ánimo.

    ResponElimina
  4. Hola Anónimo, gracias por tu interés. Efectivamente, el vídeo se corta en seguida al final de la intervención de nuestro compañero; no aparecen los posteriores aplausos, que sí los hubo, de una minoría. El caso es que no sabemos intepretarlos, ya que a esas alturas la asamblea llevaba unas cuantas horas y turnos de palabra, y habían sido poquísimas las intervenciones que se salían de la lógica del recorte de personal. Muchísimas menos que el número de personas que aplaudió, desde luego. Arrepentimiento, confusión, verguenza torera... se admiten teorías.
    Y respecto al futuro, bueno... iremos comentando en otras entradas.

    Un saludo.

    ResponElimina
  5. Doble moral???? si solo fuese eso!!! Algunos dirigentes vecinales no tienen problemas de moral, lo que tienen son problemas de senilidad, porque no recuerdan ya por lo que luchaban. Otros son tan incompetentes que da igual por lo que luchen, con tal que su SAN NARCISO sea visto!!!

    En fin que os deseo que vuestra lucha no solo os refuerze a nivel laboral sino que además sirva para sanear o como minimo desanclar dinamicas obsoletas de vuetros "lideres".

    David G.E.

    ResponElimina
  6. Sigo con interés vuestra página desde que me enteré que estaba colgada y hay dos cosas que os quería comentar. La primera es que el nombre de "Servint a Servidors", me parece un poco fuera de lugar, creo que como personas no debemos servir a NADA ni NADIE, yo lo llamaría LUCHANDO CON LUCHADORES, en el supuesto de que los que están con vosotros sean luchadores. Todo hace pensar que son represores, al menos por lo que contáis.

    Y la segunda, es el tema de la encuesta, pienso que salvo que lo pongáis en el apartado de humor, es de bastante mal gusto, sobretodo si lo habéis puesto los propios trabajadores. Otra cosa es que la propia junta haga un sondeo de opinión a sus asociados, en cuyo caso sus opciones me parecen muy acertadas.

    ResponElimina